neděle 20. března 2016

Anglické housky


Před začátkem jara nás vždycky honí mlsná. Chvilku se handrkujeme, co že to budeme vlastně dělat a pak se shodneme, že zkusíme něco nového. Tentokrát jsem natrefila na recept na anglické rohlíky - housky. Márinka byla nadšená! Má ráda anglické rohlíky z Alberta a představa, že budou domácí a bude jich celá hromádka ji nadchla.
 Suroviny jsou:

1 kilo hladké mouky
3 celá vejce
250 ml oleje
250 ml mléka
250 ml vody
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
droždí kostka čerstvého nebo 2 sáčky sušeného
vejce na potření
20 dkg anglické slaniny na tenké plátky
15 dkg plátků eidamu

Smíchejte suroviny v míse, rádně promíchejte a provzdušněte. Přikryjte mísu a dejte na 1 hodinu kynout na teplé místo (ne přímo na topení). Poté znovu promíchejte a rozdělte na dvanáct kusů. Pak máte na výběr, buď udělejte rohlíky, nebo každý kus rozdělte na tři kousky, které spletete v housku a mezi prameny vpletete anglickou slaninu a eidam. Každou potřete velcem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupnů.
Pečte dozlatova, jezte rychle, nebo na vás nezbyde.:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat