sobota 17. října 2015

Banánový chlebíček :-)

Počasí to přímo žáda, když je hnusně peču ráda! Banánový chlebíček k nám přicestoval jednou odpoledne v albert magazínu, jelikož jsem měla doma pár dalmantinových banánů tak jsem ho upekla, no zaprášilo se po něm a od té doby patří mezi naše stálice....

Recept:
3 banány, hodně moc zralé
130 g másla v pokojové teplotě
200g tmavého třtinového cukru ( já dávám malinko míň)
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
190 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky mleté skořice
60 ml javorového sirupu
 banány dám do misky a vidličkou je rozmačkám na kaši, do robota dám vejce, cukr, javorový sirup a vanilkový extrakt a pořádně vyšlehám, pak po lžičkách přidávám banán a mouku se zbytkem ingrediencí a promíchá. Těsto je poměrně dost hutné, nelekejte se, má to tak být. Těsto přemístím do vymazané a vysypané formy na biskupská chlebíček a peču při 160 stupních úplně dozlatova. Doporučuji nechat vychladnout ve formě.


Žádné komentáře:

Okomentovat